Írásaim

Életünk legnagyobb szabotőre – A kishitűség…

Kishitűség. Látszólag csupán egy szó, mégis elképesztő hatalommal bír. Igen, jól gondolod: Feletted is hatalma van! Egészen addig, amíg hagyod neki. 

Ahhoz, hogy igazán megértsük, mint is jelent valójában a kishitűség, először definiálnunk szükséges magát a hitet. Számomra Szent Ágoston szavainál nem létezik precízebb megfogalmazás: 

“A hit azt jelenti, hogy az ember elhiszi, amit még nem lát. Ennek a hitnek pedig az a jutalma, hogy látni fogja azt, amiben hisz” 

Ez a gondolat mit is fejez ki valójában? Hinni valamiben – egy célban, egy ügyben, önmagadban – azt jelenti, hogy megvan benned a bizalom, a bizakodás, a bizonyosság, hogy amire oly nagyon vágyik a lelked, azt kitartó munkával, cselekvéssel és türelemmel el fogod érni. Rendelkezel tehát egyfajta ősbizalommal, tudva, hogy amiért tevékenyen és aktívan teszel, azt előbb-utóbb megvalósítod, eléred, megteremted. 

Hogyan tudod a legegyszerűbben megteremteni önmagad számára a vágyott életet? Egyszerű vizualizációval. Hiszen ha lelki szemeiddel KÉPes vagy látni azt, ami még nincs ott a fizikai valóságodban, akkor már van KÉPed róla, tehát nem vagy többé KÉP-telen rá. 

A kishitűség tehát ezt a KÉPességet veszi el tőled. Olyan, mint egy fátyol, amely lelki szemeid – harmadik szemed – elől fedi el a teremteni kívánt valóságodat. Ugye érted már, miért is van akkora hatalma a kishitűségnek? Hát ezért! 

Ám azt se feledd: hatalma csak annak van feletted, amit felruházol vele. A döntés végső soron mindig a Tiéd.

Javasolt bejegyzések