Írásaim

2022 – A Szer-elem éve

Az év utolsó napjai – és úgy általában december hava is – a visszatekintésről szólnak. Ez a pár nap a számvetés ideje, amikor végiggondoljuk, mennyi minden történt az életünkben egyetlen esztendő alatt, és mennyi álom van még, ami mind-mind megvalósításra vár. 

Az idei év rengeteg kihívást tartogatott mindannyiunk számára, ám a naptári év lezárultával még korántsem érnek véget teendőink. Az EGYÉNI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS szerepe 2022-ben még inkább felerősödik, melynek következtében azoknak is döntést kell hozniuk, akik eddig nem tették: Kezükbe veszik végre a saját ÉLETük irányítását vagy sem? A lehetőség mindenki számára adott, ám nem mindenki fog vele élni. És ez így van RENDjén. 

Az idei Karácsony (is) igazán különleges, hiszen lehetőségünk volt arra, hogy letegyünk minden terhet, ami nem a miénk. Ti is éreztétek, hogy december 25-én mintha minden sokkal könnyebbé vált volna? Mintha a Világ összes gondja lekerült volna mindannyiunk válláról. Még mindig érzed a nyomást magadon, de ez a teher már sokkal kisebb. Ez már csak a TIÉD! 

Már nem akarod megváltani a világot, hiszen innentől kezdve csak egyetlen ember számít: TE! És itt jön képbe az egyéni felelősségvállalás kérdése, hiszen innentől kezdve már nem kívánsz más helyett dolgozni. Csak és kizárólag önmagadért teszel. És hogy tudd, ez nem önzőség! Felelősséget vállalsz önMAGODért! 

2022 a SZERELEM éve lesz, nem csak párkapcsolati szinten. Ha és amennyiben szorgosan haladsz az önismeret útján, úgy jövőre ráláthatsz arra, hogy életed mely területén és milyen mértékben működteted a SZER-elemet? Családi és baráti kapcsolataidban a szeretet a fő mozgatórugó? Na és mi a helyzet a párkapcsolatoddal? Az egymás iránt érzett feltétel nélküli szeretet lángol közöttetek, vagy más (érdek, kényszer, lustaság, gazdasági érdekközösség?) tart össze benneteket? És vajon a munkádban, hivatásodban a SZER-elemet éled és működted? Vagy még mindig kényszerpályán mozogsz, mert úgy hiszed, ezt kell tenned ahhoz, hogy olyan életet teremts magadnak, amire vágysz? Egyáltalán tisztában vagy vele, hogy a Lelked valójában mire is vágyik? Mered-e azt az ÁLMOT élni, amire a LELKED hív? Vagy még mindig befolyásol az, hogy mit gondolnak rólad mások? 

Van még néhány nap az évből, hogy átgondold ezeket a kérdéseket… Még nem késő! Indulj el befelé! Tudd, hogy soha nem késő, hogy meghalld Lelked szavát! 

“Az igazi szabadság a félelmektől való felszabadultság belső állapota.” 
~ Veres Mónika ~

Javasolt bejegyzések